Onze bibliotheek zal verhuizen!

Onze bibliotheek op de Waversesteenweg zal een nieuwe locatie krijgen. Onze bib verhuist in de loop van 2018 naar een nieuw gebouw in de Wahalaan, enkele straten verderop. We blijven vlot bereikbaar voor iedereen en gaan en vooruit op het gebied van toegankelijkheid. 
 
Deze beslissing werd eerder door het college van burgemeester en schepenen genomen en werd op 29/03 bevestigd door de gemeenteraad.
In juni kende de VGC een investeringssubsidie toe om de inrichting van de bib en de organisatie van zelfuitleen te realiseren. 
 
De pers pikte het nieuws al op:

 

 
De gemeenteraad keurde de aankoop van het nieuwe gebouw donderdagavond goed. In de Wahalaan zal een grotere bibliotheek dan de huidige uit de grond gestampt worden. Dat is nodig, want in vijf jaar tijd worden er vier keer zoveel boeken uitgeleend. Het aandeel jongeren is ook met 30 procent gegroeid.De gemeentelijke biblioteek op de Waversesteenweeg in Oudergem krijgt een nieuwe locatie. De nieuwe bib verhuist in de loop van 2018 naar een nieuw gebouw in de Wahalaan, enkele straten verderop, naast het Lutgardiscollege en vzw Zoniënzorg. 
 
LEES OOK 13 huizen in Elsene beschadigd door bouwwerf
De gemeenteraad keurde de aankoop van het nieuwe gebouw donderdagavond goed. In de Wahalaan zal een grotere bibliotheek dan de huidige uit de grond gestampt worden. Dat is nodig, want in vijf jaar tijd worden er vier keer zoveel boeken uitgeleend. Het aandeel jongeren is ook met 30 procent gegroeid.