Onze Bib in 2017

Het oude jaar is ingeruild voor het nieuwe. Een mooie gelegenheid om terug te blikken op 2017, een jaar waarin jullie - onze bezoekers en lezers - een belangrijke rol spelen. Met hoeveel lezers zijn jullie? Wat lezen jullie het meest en hoeveel keer biepten wij met de scanner om een materiaal uit te lenen? Je vindt de antwoorden in dit overzichtje: 

 
Jullie waren dit jaar met 540!
Het totaal aantal leden van onze bib is 540: 350 kinderen en jongeren, 147 volwassenen, de overige zijn klassen of groepen met een lidkaart.
 
Jullie leenden wel 22.669 boeken, DVD’s, strips, luisterboeken, voorleesbundels… uit
Het moet gezegd: ook in 2017 blijven we een boeken-bibliotheek. Want 77% van de geleende materialen zijn boeken. Het 2de leerjaar van basisschool De Stadsmus spant de kroon met wel 727 uitleningen!
 
Het meest uitgeleende…
... kinderboek is “Niet te doen! - Het leven van een Loser” met 14 uitleningen. Op de voet gevolgd door boeken uit de reeksen “De waanzinnige boomhut”, “Boe!Kids”, “Girls Only” en “Dolfje Weerwolfje”.
… fictieboek voor volwassenen is “Wil” van Jeroen Olyslaegers dat 10 keer werd geleend. Ook “Het meisje in de trein” van Paula Hawkins, “De Bekeerlinge” van Stefan Hertmans” en “Bling-Bling – Diamantroof in Dehli” deden het erg goed.
… informatief boek is “Babyspel” bij de volwassenen en “Guinness Book of records” bij de kinderen. Dit laatste is meteen de recordhouder van alle materialen in onze bib. Het werd wel 23 keer uitgeleend!
… stripverhaal is “Zwijgen en trappen” uit de reeks "Jump met" 17 uitleningen. Ook de afleveringen van K3 en Voetbalgek zijn razend populair. 
 
Maar cijfers zeggen natuurlijk niet alles. 
Voldoening halen we in de eerste plaats uit jullie talrijke opkomst tijdens de uitleen of op onze activiteiten, de leuke feedback op een goed boek, de aankoopsuggesties die jullie spontaan doen en de fijne gesprekjes die ontstaan aan de balie.
 
Graag zien we je ook in 2018 terug in onze Bib! 
 
Beeld: Mattias De Leeuw