Boekstart: ook Oudergem gaat van start!

Boekstart wil jonge ouders met hun kinderen laten genieten van boeken. Het wil de taalontwikkeling van baby’s en peuters stimuleren, maar vooral ook het plezier dat je aan boeken kunt beleven. Want samen in een boek kijken is vooral heel fijn en gezellig. Het is goed voor levenslange herinneringen aan warme momenten en geborgenheid.
Steeds meer gemeenten doen mee met Boekstart. Vanaf september 2018 doet ook Oudergem mee.

Hoe gaan we met Boekstart aan de slag?

Door op zoveel mogelijk plaatsen baby- en peuterboeken aan te bieden en voor te lezen: in het consultatiebureau van Kind & Gezin, in kinderdagverblijven, tijdens de activiteiten van Brede School Oudergem en Gemeenschapscentrum Den Dam. Iedereen draagt deze ambitie mee uit.

> Door boeken in gezinnen te brengen:

- Op 6 maanden krijgen alle baby’s in het consultatiebureau van Kind & Gezin of in hun Nederlandstalige kribbe een cadeautje: een knisperboekje voor de baby, een (meertalig) informatieboekje voor de ouders.
- Op 15 maanden krijgen alle peuters een uitnodiging en een bon om in te ruilen in de bibliotheek van hun woonplaats. In ruil voor de bon, krijgen ze een leuke linnen tas met daarin twee peuterboeken en een informatieboekje voor de ouders.
Op zoveel mogelijk plaatsen bieden we baby- en peuterboeken aan en lezen we voor: in het consultatiebureau van Kind & Gezin, in de kinderdagverblijven, tijdens de activiteiten van Brede School Oudergem en Gemeenschapscentrum Den Dam en natuurlijk...in onze Bib!
Iedereen draagt deze ambitie mee uit.

Verder willen we boeken in gezinnen brengen. Dat doen we zo:

• Op 6 maanden krijgen alle baby’s in het consultatiebureau van Kind & Gezin of in hun Nederlandstalige kribbe een cadeautje: een knisperboekje voor de baby, een (meertalig) informatieboekje voor de ouders.
  • Op 15 maanden krijgen alle peuters een uitnodiging en een bon om in te ruilen in de bibliotheek van hun woonplaats. In ruil voor de bon, krijgen ze een leuke linnen tas met daarin twee peuterboeken en een informatieboekje voor de ouders.

Dus, iedereen met een baby of peuter die binnenkort een consultatie bij Kind & Gezin heeft, of die naar een Nederlandstalige kribbe in Oudergem gaat, zal kennismaken met Boekstart.

Boekstart is een project van Iedereen Leest. In Oudergem wordt Boekstart gerealiseerd door de gemeentelijke bibliotheek Hertoginnedal, het consultatiebureau van Kind & Gezin en de Nederlandstalige kinderdagverblijven. Gemeenschapscentrum Den Dam en Brede School Oudergem zijn ook partners. Boekstart wordt mogelijk gemaakt door de steun van de Vlaamse overheid, de Vlaamse Gemeenschapscommissie en het gemeentebestuur van Oudergem.