Nieuws

Ook e-readers met enkele e-boeken kunnen uitgeleend worden in onze bib. Onze collectie wordt continu uitgebreid met recente titels. Er is voor elk wat wils: spannende boeken, literaire romans, non-fictie en zelfs enkele kinderboeken. 

Hoe gaat het in z'n werk?

De Brusselse bibliotheken hebben heel wat materialen in huis waarmee anderstaligen het Nederlands kunnen leren. Ook in Oudergem is er een uitgebreide collectie aanwezig: dunne boekjes waarin hedendaagse literatuur of klassieker zijn verwerkt naar makkelijk te lezen verhalen, woordenboeken, oefenboeken, luisterboeken enz...

Wat heeft jouw bib te bieden? Het overzicht van alle verhalen, lees- en oefenboeken vind je in onze catalogus.

Je leest graag een boek en wil daarover van gedachten wisselen met andere mensen? Dan ben je van harte welkom op onze leesclub Leeslamp, georganiseerd in samenwerking met Brussels Ouderenplatform en de Nederlandstalige bibliotheek van Watermaal-Bosvoorde.

Parasol, dat is vier zomerse zondagen waarop we onze parasol neerplanten in telkens een andere wijk. Ook deze zomer zullen we creatieve namiddagen organiseren in openlucht, en wie weet ook in jouw wijk. Maar, daar hebben wij jouw hulp voor nodig!

Heb je leuke ideeën (muziek, kunst, dans, spel, ... ) of wil je graag helpen met de opbouw, organisatie, uitvoering ter plekke? Kom dan naar onze eerste startvergadering op 13 maart om 20 uur in GC Den Dam.

Graag tot dan!

Tijdens de paasvakantie zal de bibliotheek enkele dagen gesloten zijn. Van 3 april tot en met 5 april zijn we niet open.

De uitleentermijn verlengen kan gemakkelijk via 'Mijn Bibliotheek'.