Sinds enige tijd kan je in de bib e-readers met enkele e-boeken uitlenen. Onlangs werd onze collectie weer wat uitgebreid met recente titels. Er is voor elk wat wils: spannende boeken, literaire romans, non-fictie en zelfs enkele kinderboeken.

Heb jij een hart voor boeken en wil je kinderen onderdompelen in de wereld van verhalen? Dan ben jij de vrijwilliger die de bibliotheek zoekt om af en toe voor te lezen.

Om een beetje beslagen op het ijs te komen, bieden de bibliotheken van Oudergem, Sint-Pieters-Woluwe en Sint-Lambrechts-Woluwe een voorbereidingssessie aan: op zaterdag 24/02 van 9.00u tot 13.00 uur in de bibliotheek van Sint-Pieters-Woluwe (Grote Prijzenlaan 63).
100 JAAR JAZZ IN 100 MINUTEN!

In 2018 is het exact 101 jaar geleden dat de eerste jazzplaat verscheen. 'Livery stable blues van The Original Dixieland Jass Band' was het startschot voor de ontwikkeling van één van de belangrijkste kunstvormen die in Amerika is ontstaan: de Jazz!

Jazzliefhebber Frederik Goossens is docent jazz- en popgeschiedenis en methodiek aan het conservatorium van Gent.

Het oude jaar is ingeruild voor het nieuwe. Een mooie gelegenheid om terug te blikken op 2017, een jaar waarin jullie - onze bezoekers en lezers - een belangrijke rol spelen. Met hoeveel lezers zijn jullie? Wat lezen jullie het meest en hoeveel keer biepten wij met de scanner om een materiaal uit te lenen? Je vindt de antwoorden in dit overzichtje: