Nieuws

Ook e-readers met enkele e-boeken kunnen uitgeleend worden in onze bib. Onze collectie wordt continu uitgebreid met recente titels. Er is voor elk wat wils: spannende boeken, literaire romans, non-fictie en zelfs enkele kinderboeken. 

Hoe gaat het in z'n werk?

De Brusselse bibliotheken hebben heel wat materialen in huis waarmee anderstaligen het Nederlands kunnen leren. Ook in Oudergem is er een uitgebreide collectie aanwezig: dunne boekjes waarin hedendaagse literatuur of klassieker zijn verwerkt naar makkelijk te lezen verhalen, woordenboeken, oefenboeken, luisterboeken enz...

Wat heeft jouw bib te bieden? Het overzicht van alle verhalen, lees- en oefenboeken vind je in onze catalogus.

Je leest graag een boek en wil daarover van gedachten wisselen met andere mensen? Dan ben je van harte welkom op onze leesclub "De Leeslamp", georganiseerd in samenwerking met Brussels Ouderenplatform en de Nederlandstalige bibliotheek van Watermaal-Bosvoorde.
 
De volgende bijeenkomst is op woensdag 8 augustus om 10u in de bib van Oudergem. Dan bespreken we de roman "De Boekhandel" van Penelope Fitzgerald. Zin om mee te debatteren?

In de maand augustus zal de bibliotheek gesloten zijn van dinsdag 14 tot en met donderdag 16 augustus.

Boeken inleveren kan via de inleverbox, deze wordt op zaterdag 18/08 geleegd.

Einde augustus organiseert Brede School Oudergem opnieuw een stage voor wie naar het middelbaar gaat. Onder het motto ''Hoe overleef ik het eerste middelbaar?' worden toffe en taalrijke activiteiten georganiseerd.  
 
Wat?
Drie toffe dagen vol spel en plezier
Met onder andere een bosspel, een sportnamiddag, een kookworkshop en een spel in de bibliotheek.