Ook e-readers met enkele e-boeken kunnen uitgeleend worden in onze bib. Onze collectie wordt continu uitgebreid met recente titels. Er is voor elk wat wils: spannende boeken, literaire romans, non-fictie en zelfs enkele kinderboeken.

1-2-3-OK! is het label waarmee je makkelijk alle activiteiten voor de allerkleinsten herkent. Maandelijks kun je in Den Dam met je baby of peuter terecht voor een laagdrempelige activiteit. Op zaterdag 19 januari is er Kokeroo: een interactieve ontdekking van boeken.

Help jouw baby of peuter, al voelend, ruikend, luisterend en kijkend, met 'Kokeroo' boeken te ontdekken. Interactie is de sleutel, nieuwsgierigheid de rode draad, en verwondering de enige vereiste.

De begeleiding is in handen van Joke Den Haese van vzw D.O.O.S.

Door onvoorziene omstandigheden, zal de verhuis van de bibliotheek niet in januari plaatsvinden. De verhuis is met een maand uitgesteld.

Het oude jaar is ingeruild voor het nieuwe. Een mooie gelegenheid om terug te blikken op 2018, een jaar waarin jullie - onze bezoekers en lezers - een belangrijke rol speelden. Met hoeveel lezers waren jullie? Wat lazen jullie het meest en hoeveel keer biepten wij met de scanner om een materiaal uit te lenen? Je vindt de antwoorden in dit overzichtje.

Jullie waren dit jaar met 629 leners! Dat waren er bijna 100 meer dan vorig jaar.